bijzondere plaatsen > Duitsland > Keulen > Hohenzollernbrücke

HOHENZOLLERNBRÜCKE

KEULEN

De Hohenzollernbrücke is een brug over de Rijn in Keulen. Het is een combinatie van een spoorbrug met voetgangersbrug. De voetgangers lopen aan de zuidkant van de brug, terwijl de treinen aan de noordzijde passeren. De Hohenzollernbrücke is in het begin van de vorige eeuw aangelegd. De brug bestaat uit drie bogen.

In de tweede Wereldoorlog bliezen Duitse soldaten de brug op. Na de oorlog is er een noodbrug aangelegd die pas in 1959 vervangen werd door de huidige brug, die een reconstructie is van de vernielde brug. De entrees van de brug zijn versierd door ruiterstandbeelden.

De Hohenzollernbrücke is de brug in Keulen waar de vele liefdesslotjes hangen. Dit fenomeen zie je in veel andere steden. De stalen symbolen van eeuwige liefde hangen alleen aan de brugelementen die tussen het voetgangersdeel en de sporen in staan. Hartjes aan de waterkant worden regelmatig verwijderd.

 
Meer informatie?

Hohenzollernbrücke
slotjes aan de Hohenzollernbrücke
Keulen voor beginners
Keulen bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl