bijzondere plaatsen > Duitsland > Hamburg > Elbphilharmonie

ELBPHILHARMONIE

HAMBURG

Voor een totaalbedrag van maar liefst 789 miljoen euro heeft Hamburg in de vorm van een prachtig vormgegeven Elbphilharmonie een fraai landmark aangeschaft voor hun nieuwe wijk HafenCity. De oorspronkelijk begrootte prijs van 241 miljoen is daarmee enorm overschreden, wat tot veel politieke roering heeft gezorgd binnen de gemeente Hamburg.

Ook heeft de bouw vele jaren langer geduurd dan oorspronkelijk gepland. Pas in 2016 was het gebouw klaar en in 2017 was de officiŽle opening. De planning was dat de Elbphilharmonie in 2009 al af zou moeten zijn. De grote zaal heeft een capaciteit van 2150 toeschouwers. Daarnaast zijn er twee kleine zalen en horeca aanwezig in de Elbphilharmonie.

Als bezoeker kun je de Plaza bezoeken dat zich op ongeveer een derde hoogte van het gebouw bevindt. Via twee prachtig vormgegeven roltrappen kom je op de Plaza die deels in de open lucht is. Je kunt hierdoor 360 graden rond het gebouw lopen waardoor je een prachtig uitzicht hebt op HafenCity, Hamburg en de haven van Hamburg.

 
Meer informatie?

Elbphilharmonie
Hamburg informatie
Hamburg voor beginners
Hamburg bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl