bijzondere plaatsen > Duitsland > Belchen

BELCHEN

DUITSLAND

De Belchen is met 1.414 meter de op drie na hoogste berg van het Zwarte Woud. Belchen is tevens de naam van het op en rond de berg gelegen natuurreservaat. Het grotere gebied rond de berg staat ook wel bekend als Belchenland.

In Belchenland liggen enkele populaire toeristische plaatsen zoals Schönau, Aitern en Fröhnd. Het hoogste deel van de Belchen is te bereiken via de weg of een pittig looppad. Het leukste en het makkelijkst is om de top van de berg te bezoeken met de gondelbaan. Deze gondelbaan staat ook wel bekend als de Belchenbaan.

 

Eenmaal hier op de top aangekomen word je getrakteerd op de mooiste uitzichten. Met helder weer zou het zelf mogelijk moeten zijn om de Mont Blanc te zien liggen. Helaas is dit maar zelden het geval. Op minder heldere dagen heb je hier echter wel een schitterend uitzicht op het Zwarte Woud.

 
Meer informatie?

bergen in het Zwarte Woud
Zwarte Woud informatie
Zwarte Woud klimaatinfo
Duitsland

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl