bijzondere plaatsen > Duitsland > Keulen > Dom van Keulen

DOM VAN KEULEN

KEULEN

De Dom van Keulen is de grootste kathedraal van Duitsland. De bouw heeft meer dan zes eeuwen gekost. Nadat de bouw in 1248 gestart is, werd de voltooiing pas in 1880 bereikt toen de twee torens af waren. Gedurende vier jaar was de Dom het hoogste gebouw ter wereld dankzij de totale hoogte van 157,38 meter.

Na de Tweede Wereldoorlog was de Dom van Keulen één van de weinige gebouwen in de stad Keulen die nog overeind stond. De kerk heeft wel schade opgelopen door bombardementen. Inmiddels is de Dom vrijwel geheel in de oude staat hersteld. Sinds 1996 staat de Dom op de Werelderfgoedlijst van Unesco .

De Dom van Keulen is vrij te bezoeken vanaf 6 uur 's morgens tot 19:30 uur (winter) of 21 uur 's avonds. Tijdens speciale evenementen is de gotische kathedraal niet open voor bezichtigingen. Wie wil die kan een rondleiding met gids boeken (tegen betaling).

 
Meer informatie?

Dom van Keulen
Dom van Keulen
Keulen voor beginners
Keulen bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl