bijzondere plaatsen > Duitsland > Landschapspark Duisburg-Nord

LANDSCHAPSPARK DUISBURG-NORD

DUITSLAND

Het Landschapspark Duisburg-Nord is een bijzondere plaats in het Rhur-gebied in Duitsland. De voormalige hoogoven is nu een plaats voor ontspanning geworden. Zo ligt er rond de voormalige hoogoven ongeveer 28 kilometer aan fiets en wandelpad. Naast de hoogovens kom je prachtige natuurgebieden tegen.

Op het complex is in de oude gasometer het grootste kunstmatige duikbekken van Europa gemaakt maar er is ook een grote openluchtbioscoop, een trainingsterrein voor de Duitse Alpenvereniging en nog veel meer. Ook voor kinderen is er op het park van alles te beleven. Het terrein is het gehele jaar geopend voor het publiek.

 

In het voormalige elektriciteitshuis is een horeca gelegenheid gecreŽerd waar je heerlijk kan eten onder het genot van een Duits biertje. Wie meer wil weten over het Landschapspark Duisburg-Nord kan in de weekend een rondleiding met een gids volgen.

 
Meer informatie?

Landschapspark Duisburg-Nord
Landschapspark Duisburg-Nord
Landschapspark Duisburg-Nord
Duitsland voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl