bijzondere plaatsen > Duitsland > Düsseldorf > Kerstmarkten van Düsseldorf

KERSTMARKTEN VAN DÜSSELDORF

DÜSSELDORF

De kerstmarkten van Düsseldorf vormen samen bijna één grote kerstmarkt. Het centrum van Keulen telt maar liefst zes kerstmarkten, die ieder hun eigen gezicht hebben. De kerstmarkten concentreren zich in en rondom Altstadt, het oude centrum van Düsseldorf. De kerstmarkten van Düsseldorf zijn een populair uitstapje onder Nederlandse toeristen.

Hoewel de kerstmarkten ook overdag al de moeite waard zijn begint de echte kerstsfeer pas op het moment dat de avond invalt. De verlichting zorgt dan voor de heerlijke decembersfeer waar de bezoekers voor komen. De kerstmarkt op de binnenplaats van het Wilhelm-Marx-Haus verandert dan in een sterretjesmarkt (Sterchenmarkt)..

Aan de Rijnoever staat een 55 meter hoog reuzenrad. Vanaf deze attractie op de Burgplatz heb je een mooi uitzicht over Düsseldorf en een deel van de kerstmarkten in de stad. Schaatsliefhebbers kunnen terecht op de Gustaf-Gründens-Platz. Hier staat een kunstmatige schaatsbaan van bijna 500 vierkante meter.

 
Meer informatie?

Kerstmarkten van Düsseldorf
Een dagje Düsseldorf tijdens de kerstmarkten
Düsseldorf voor beginners
Düsseldorf bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl