bijzondere plaatsen > Duitsland > Dom van Münster

DOM VAN MÜNSTER

DUITSLAND

De Dom van Münster die ook wel bekend staat als de Sint-Paulusdom is een kathedraal in het historische centrum van de stad Münster. De oudste delen van deze Dom stammen uit het einde van de twaalfde eeuw. Al vanaf de achtste eeuw na Christus staat er op deze plaats een kerk.

De huidige Dom is het derde geloofs gebouw op deze plaats. Deze is gebouwd op de resten van de tweede Dom. Grote delen van deze tweede dom werden gebruikt in de huidige Sint-Paulusdom. Tijdens de oorlog werd de Dom van Münster zwaar beschadigd en in een sombere vorm herbouwd.

 

Voor de Sint-Paulusdom ligt een groot plein waar iedere woensdag en zaterdag een grote markt gehouden wordt. Op deze markt worden de locale lekkernijen uit de omgeving van Münster verkocht. Naast etenswaren zijn er ook kraampjes met bloemen en ambachtelijke producten te vinden.

 
Meer informatie?

Münster informatie
Münster toerisme
Münster bezienswaardigheden top 10
wikipedia

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl