bijzondere plaatsen > Duitsland > Hamburg > Sankt Michaelis

SANKT MICHAELIS

HAMBURG

De Hamburgse Sint-Michielskerk (Hauptkirche Sankt Michaelis) is de mooiste kerk van de stad. Hamburgers hebben het dan ook vaak liefkozend over 'Michel'. De van oorsprong zeventiende-eeuwse kerk is een van de mooiste en grootste barokkerken van Duitsland. Opvallend is dat er in het interieur van de kerk spaarzaam gebruik is gemaakt van kleur.

Wie overigens denkt dat de huidige kerk uit het baroktijdperk stamt die heeft het mis. De kerk is in 1750 een keer volledig afgebrand en nadien herbouwd. Ruim anderhalve eeuw later, in 1906, brandde de Sankt Michaelis opnieuw af. Hij is daarna opnieuw opgebouwd waarbij de houten draagstructuren vervangen zijn door beton en staal.

De kerk zelf is gratis te bezoeken. Houd voor een toeristisch bezoek wel rekening met de tijden waarop er een mis gehouden wordt. Tegen betaling kun je de 132 meter hoge toren bezoeken. Met een lift wordt je tot het uitzichtplatform gebracht dat zich op een hoogte van 83 meter bevindt. Het uitzicht over Hamburg van hieruit is adembenemend.

 
Meer informatie?

Sankt Michaelis
Hamburg fotoreportage
Hamburg voor beginners
Hamburg bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl