bijzondere plaatsen > Duitsland > Dom van Aken

DOM VAN AKEN

DUITSLAND

De Dom van Aken is de bisschoppelijke kerk van de stad en zonder de twijfel het bekendste gebouw van Aken. De Dom van Aken staat aan de Katschhof recht tegenover het stadhuis van Aken. De Katschhof maakte vroeger onderdeel uit van de Paltz van Keizer Karel de Grote.

De huidige dom is voortgekomen uit de kerk die Karel de Grote aan het einde van de achtste eeuw liet bouwen. In de eeuwen die volgden is de kerk meerdere malen uitgebreid en gerenoveerd. Als een klein wonder is de Dom van Aken tijdens de bombardementen op Aken gespaard gebleven.

 

Hierdoor kan de prachtige Dom nog steeds in al zijn schoonheid bewonderd worden. Een bezoek aan de Dom van Aken is gratis maar wil je er foto’s maken dan wordt een bijdrage van één euro gevraagd. De Dom van Aken staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

 
Meer informatie?

Dom van Aken
Aken voor beginners
Aken informatie
Aken bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl