bijzondere plaatsen > Duitsland > Berlijn > Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

GEDÄCHTNISKIRCHE

BERLIJN

In het voormalige West-Berlijn staat de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Deze kerk wordt door locals vaak kortweg Gedächtniskirche genoemd. Totdat er een herdenkingskerk van gemaakt is heette deze evangelische kerk de Kaiser-Wilhelm Kirche. De naam is een eerbetoon aan de voormalige Duitse keizer Wilhelm I.

In de nacht van 23 november 1943 (tijdens W.O. II) raakte de kerk zwaar beschadigd als gevolg van bombardementen. In plaats van de kerk te slopen heeft men ervoor gekozen om de ruïne dusdanig te restaureren dat het veilig is om te bezoeken. Daarnaast zijn er een nieuwe kerkzaal en een nieuwe klokkentoren gebouwd.

 

Je kunt het oude deel van de kerk dagelijks gratis bezoeken. Een aantal onderdelen van de 'kerk zonder top" zijn redelijk goed bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld het mozaïek in het plafond. Verder is er binnen een expositie te zien over de geschiedenis van de kerk. Op een maquette kun je goed zien hoe de kerk er vroeger uit zag.

 
Meer informatie?

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche
Berlijn bezienswaardigheden top 10
Berlijn informatie
Berlijn voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl