bijzondere plaatsen > Duitsland > Düsseldorf > MedienHafen Düsseldorf

MEDIENHAFEN

DÜSSELDORF

MedienHafen is één van de hipste plekken in de stad Düsseldorf. Het oude havengebied is de afgelopen jaren getransformeerd in een plek waar oude havenelementen samengesmolten zijn met moderne architectuur. Fraaie voorbeelden hiervan zijn de door Frank O. Gehry ontworpen gebouwen ‘Neue Zollhof’.

De ligging aan de rand van het centrum zorg ervoor dat dit mooie plekje in Düsseldorf zowel te voet als met het openbaar vervoer goed te bereiken is. MedienHafen (Media Haven) herbergt bedrijven (vooral mediabedrijven), horeca, wooncomplexen en hotels.

Voor wie interesse toont voor moderne architectuur is MedienHafen een waar walhalla. Het mooie is dat er een bonte mix van gebouwen ontstaan is, die op de een of andere manier wel weer een geheel lijken te vormen. Vanaf de oever bij het Hyatt hotel kun je mooie foto’s maken van de skyline van Düsseldorf.

 
Meer informatie?

MedienHafen Düsseldorf
MedienHafen Düsseldorf
Düsseldorf voor beginners
Düsseldorf bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl