bijzondere plaatsen > Duitsland > Berlijn > Dom van Berlijn

DOM VAN BERLIJN

BERLIJN

De Dom van Berlijn oftewel de Berliner Dom behoort tot de belangrijkste kerken van de Duitse hoofdstad Berlijn. Het huidige gebouw stamt oorspronkelijk uit de periode 1894-1905. Zoals zoveel gebouwen in Berlijn is ook de Dom tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Tussen 1975 en 1992 is de kerk herbouwd/hersteld.

De Berlijnse Dom staat op het Museuminsel, in het hart van Berlijn. Door de ligging behoort het tot de meest opvallende bouwwerken van de stad.
De Berlijnse Dom is toegankelijk voor het publiek. Vanaf het dak kun je genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn.

En van de mooiste objecten in de Berliner Dom is de het Sauerorgel. Het enorme orgel telt vier klavieren en 113 registers.
In de kelder van de kerk zijn een groot aantal graftombes te bewonderen.

 
Meer informatie?

Dom van Berlijn
Berlijn informatie
Berlijn informatie
Berlijn voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl