bijzondere plaatsen > Duitsland > Prinzipalmarkt

PRINZIPALMARKT

DUITSLAND

De Prinzipalmarkt in Münster is het historische middelpunt van de stad. Aan deze markt staan enkele van de oudste en mooiste huizen van de stad. In de galerijen achter de bogen zijn een groot deel van de winkels van de stad te vinden. Dit zijn vaak wat chiquere winkels.

Aan de kop van de Prinzipalmarkt staat de Sint-Lambertuskerk. De oudste delen van deze kerk stammen uit de veertiende eeuw. aan deze kooi hangen de kooien van de Wederdopers. Een andere bezienswaardigheid is het stadhuis van Münster met zijn Friedenssaal.

 

In de Frieddenssaal werd de „De Vrede van Münster” getekend. De Prinzipalmarkt werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. De oude huizen werden in een simpelere versie herbouwd. dit neemt niet weg dat het een prachtig plein is. De Prinzipalmarkt behoort tot de vijf mooiste pleinen van Duitsland.

 
Meer informatie?

Münster informatie
Münster toerisme
Münster bezienswaardigheden top 10
wikipedia (.de)

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl