bijzondere plaatsen > Duitsland > Hamburg > Miniatur Wunderland

MINIATUR WUNDERLAND

HAMBURG

In de oude haven van Hamburg vind je n van de meest bezochte attracties van Duitsland: Miniatur Wunderland. Dit is de grootste modelspoorbaan ter wereld. Het lijkt wel een soort van uit de hand gelopen hobby, maar de vele kilometers aan spoorbaan is een commercieel idee van de tweelingbroers Frederik en Gerrit Baum.

Met een lening van 2 miljoen D-mark is in 2000 de basis gelegd voor Miniatur Wunderland, dat een jaar later opende met de secties Knuffingen, Midden-Duitsland en Oostenrijk. Inmiddels is Miniatur Wunderland een stuk groter en staan er nog de nodige uitbreidingen op stapel. Natuurlijk ontbreekt Hamburg niet en je kunt tegenwoordig ook Amerika bewonderen.

Een technisch hoogtepunt is Knuffingen International Airport. Deze miniatuurluchthaven heeft vliegtuigen die taxin, opstijgen en landen. Het lijkt net een echt vliegveld. De oog voor detail die in Miniatur Wunderland duidelijk aanwezig is zorgt voor vrij hoge operationele kosten. Wat mooi gedaan is, is hoe ze zorgen voor dag, nacht en schemer.

 
Meer informatie?

Miniatur Wunderland
Hamburg in 24 foto's
Hamburg voor beginners
Hamburg bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl