bijzondere plaatsen > Duitsland > Berlijn > Holocaustmonument

HOLOCAUSTMONUMENT

BERLIJN

In het hart van Berlijn staat de 'Denkmal für die ermordeten Juden Europas'. Dit herdenkingsmonument beslaat een oppervlakte van maar liefst 19.000 vierkante meter en bestaat uit 2711 betonnen blokken. Deze blokken hebben allemaal een oppervlakte van 238 bij 95 centimeter.

De hoogte van de blokken varieert van 0,2 tot 4,8 meter. De blokken zijn opgesteld in rijen met daartussen gelijke ruimtes. Je kunt tussen deze in grid-patroon opgestelde betonnen blokken doorlopen. De blokken staan symbool voor de vele Joodse slachtoffers die tijdens de Holocaust gevallen zijn.

Onder het monument is een apart toegankelijke ruimte ingericht waar de namen die bekend zijn van Joodse Holocaustslachtoffers vermeld worden. Dit 'Ort der Information' wordt drukbezocht, waardoor er niet zelden een redelijk lange wachtrij buiten staat. Op maandag is dit onderste deel van het monument gesloten.

 
Meer informatie?

Holocaustmonument
Berlijn bezienswaardigheden top 10
Berlijn informatie
Berlijn voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl