VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

BIJZONDERE PLAATSEN

Verenigde Arabische Emiraten

Op het Arabische Schiereiland ligt het land Verenigde Arabische Emiraten, dat bestaat uit een samensmelting van zeven verschillende emiraten. Internationaal zijn Dubai en Abu Dhabi de meest bekende emiraten. De economie in de Emiraten is vooral gebaseerd op olie, handel en in toenemende mate het toerisme. Een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten is een kennismaking met traditionele Arabische cultuur gemengd met veel moderne elementen. Het investeren in toerisme heeft een hoop bijzondere plaatsen opgeleverd, met name in Dubai en Abu Dhabi.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Verenigde Arabische Emiraten

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Verenigde Arabische Emiraten. Hier vind je een aantal natuurschatten zoals de woestijn en de Dubai Creek, maar ook waanzinnige projecten zoals Burj Khalifa, de Palmeilanden, The Walk en Madinat Jumeirah.

Voor de Verenigde Arabische Emiraten hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in de V.A.E.:

bijzondere plaatsen in Abu Dhabi
bijzondere plaatsen in Dubai

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN DE EMIRATEN

Abu Dhabi > Ferrari World Abu Dhabi
Abu Dhabi > Sjeik Zayed Moskee
Al Ain > Al Ain National Museum
Al Ain > Al Ain Palace Museum
Al Ain > Al Ain Zoo
Al Ain > Al Jahili Fort
Al Ain > Hili Archaeological Park
Al Ain > Hili Oase
Dubai > Al Bastakiya
Dubai > Aquaventure Waterpark
Dubai > Atlantis The Palm
Dubai > Belgian Beer Café
Dubai > Burj Al Arab
Dubai > de woestijn van Dubai
Dubai > Deira Spice Souk
Dubai > Dubai Mall
Dubai > Dubai Marina
Dubai > Dubai Museum
Dubai > Gold Souk
Dubai > Koffiemuseum
Dubai > Madinat Jumeirah
Dubai > Mall of the Emirates
Dubai > Miracle Garden
Dubai > Souk Madinat
Dubai > The Walk

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer V.A.E.?

Emiraten bezienswaardigheden
Emiraten info
Emiraten info

Emiraten info

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl