bijzondere plaatsen > Emiraten > Dubai > Koffiemuseum

KOFFIEMUSEUM

DUBAI

De cultuur van het koffiedrinken is al eeuwen oud in de Arabische wereld. In Dubai vind je tegenwoordig een museum wat deze eeuwen oude traditie eer aan doet. Wie meer wil weten over het drinken van koffie door de eeuwen heen kan hier prima terecht.

In het museum zijn diverse opstellingen en vitrines te vinden die je meer vertellen over de geschiedenis van koffie. Hoe werd het gedronken door de eeuwen heen? Er wordt koffie geroosterd op Somalische wijze en een Egyptische barista maakt de koffie klaar.

 

Een bezoek aan het koffiemuseum eindigt natuurlijk met koffie. Op de binnenplaats wordt een traditioneel kopje Arabische koffie geserveerd. In de koffie zit kardemom wat een zeer bijzondere smaak geeft. Als zoetigheid worden verse dadels geserveerd bij de koffie.

 
Meer informatie?

Coffee Museum Dubai
Vijf dagen in Dubai
Dubai in 12 uur

Al Bastakiya

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl