bijzondere plaatsen > Emiraten > Al Ain > Hili Oase

HILI OASE

AL AIN

Al Ain is gebouwd in een gebied waar zeven grote en kleinere oases liggen. De Hili Oase is n van deze oases. Dit groene gebied ligt in het culturele gebied Hili, dat samen met een paar andere woestijngebieden uit de buurt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Dit is onder het gezamenlijke inschrijfnummer 1343.

De Hili Oase laat zien hoe men vroeger al in staat was om door middel van een geavanceerd Aflaj-irrigatiesysteem in staat was om water te transporteren. De groene oases waren daarom al in de IJzertijd vruchtbare en daardoor leefbare gebieden binnen de woestijn.

 

Bij de Hili Oase zie je hoe de met palmbomen begroeide delen in kleinere zones ingedeeld zijn. Ook kun je binnen het centrale deel van de oase nog oude runes zien. Net naast de oase staat de Hili Tower. Deze toren van steen, modder en klei is recent herbouwd naar het originele voorbeeld.

 
Meer informatie?

Hili Oase
Al Ain in 12 uur
Al Ain bezienswaardigheden
Al Ain

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl