bijzondere plaatsen > Emiraten > Dubai > Al Bastakiya

AL BASTAKIYA

DUBAI

De meest historische wijk van Dubai is Al Bastakiya. Het is gelegen aan de Dubai Creek, ten zuiden van de wijk Deira. Al Bastakiya is dan ook uitstekend te combineren met een bezoek aan de Gold Souk van de wijk Deira. De woonwijk Al Bastakiya werd pas gebouwd omstreeks 1890. Men begon met zon zestig huizen.

De huizen in de wijk Al Bastakiya zijn veelal voorzien van een windtoren. Deze torens kom je wel vaker tegen in het Midden-Oosten, aangezien ze dienen als ventilatiekanaal. Middels een ondergronds aquaduct is het zelfs mogelijk om warme wind te laten afkoelen alvorens ze in de woning terecht komen.

 

In de wijk Al Bastakiya kun je vervolgens een bezoek brengen aan het Dubai Museum. Dit museum laat je de relatief korte geschiedenis van de stad zien en hoe men destijds leefden. Omdat het in 1971 geopende museum is gevestigd in het Al Fahidi Fort, bezoek je meteen het oudste gebouw van de stad.

 
Meer informatie?

Al Bastakiya
Al Bastakiya
Dubai vakantie

Dubai voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl