bijzondere plaatsen > Emiraten > Al Ain > Al Ain National Museum

AL AIN NATIONAL MUSEUM

AL AIN

Het nationale museum van Al Ain is een must-visit als je in Al Ain bent. Voor een fooi (je betaalt enkele dirhams) betreed je één van de betere musea van de Verenigde Arabische Emiraten. In omvang is het museum niet zo groot, maar de collectie geeft wel een mooie weerspiegeling van de lokale historie en cultuur.

Het wat ouderwets aandoende museum bezit een groot deel van de opgravingen die in de tombes bij Hili en Umm Al Nar gedaan zijn. Zo kun je juwelen, munten, wapens, potten en andere gebruiksvoorwerpen zien die al duizenden jaren oud zijn. In het museum worden ook recentere voorwerpen getoond zoals traditionele kleding.

 

Bij veel objecten staat beschreven waar ze gevonden zijn. Door middel van tekst (Arabisch en Engels) en afbeeldingen wordt van een aantal objecten ook duidelijk gemaakt hoe ze gebruikt zijn. Al Ain International Museum is alle dagen van de week open. Op vrijdag gaan de deuren pas in de loop van de middag open.

 
Meer informatie?

Al Ain National Museum
Al Ain National Museum
Al Ain bezienswaardigheden
Al Ain

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl