bijzondere plaatsen > Emiraten > Al Ain > Hili Archaeological Park

HILI ARCHAEOLOGICAL PARK

AL AIN

Het Hili Archaeological Park is een park dat aangelegd is rondom archeologische vondsten uit de bronstijd. Het park is de grootste archeologische site van de Verenigde Arabische Emiraten. De vondsten die hier te zien zijn stammen uit het derde millennium voor het begin van onze jaartelling.

Je kunt het Hili Archaeological Park gratis bezoeken. Het park is gelegen aan de noordzijde van de stad Al Ain en beschikt over een gratis parkeerplaats. Voor gelovige moslims staat er een moskee binnen het park waar men aan het gebed deel kan nemen. Sommige opgravingen liggen buiten het park.

 

De grote publiekstrekker is de Hili Grand Tomb. Deze tombe heeft een diameter van twaalf meter en is een reconstructie van de daadwerkelijke tombe die hier gestaan heeft. De tombes zijn hier oorspronkelijk gebouwd tijdens de Umm an-Nar cultuur. Het park is overigens ook populair als recreatiegebied.

 
Meer informatie?

Hili Archaeological Park
Hili Archaeological Park
Al Ain bezienswaardigheden
Al Ain

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl