bijzondere plaatsen > Emiraten > Dubai > Dubai Museum

DUBAI MUSEUM

DUBAI

Wanneer je iets meer wilt weten over de geschiedenis en het ontstaan van de stad Dubai, moet je zeker een bezoek brengen aan het Dubai Museum. Het museum is gevestigd in de wijk Al Bastakiya, niet ver van de Dubai Creek. Dit deel van Dubai is het meest authentieke deel van de stad.

Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om middels dit museum iets meer achtergrond te ontdekken van een kleine stad die inmiddels is uitgegroeid tot een metropool van de Verenigde Arabische Emiraten. Je maakt als het ware een reis door de tijd die begint bij de parelvissers en bedoe´en.

 

Het Dubai Museum geeft je de gelegenheid om een traditionele bedoe´enenwoning te bezoeken, hoe een windtoren er van binnen uitziet en mag je het Al Fahidi Fort uit 1787 betreden, wat tevens het oudste gebouw van Dubai is. Middels poppen, fotoĺs, oude voorwerpen en reconstructies wandel je zo de geschiedenis in.

 
Meer informatie?

Dubai Museum
Dubai Museum
Dubai vakantie

Dubai voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl