bijzondere plaatsen > Emiraten > Dubai > Burj Al Arab

BURJ AL ARAB

DUBAI

Burj Al Arab is een prachtig vormgegeven hotel dat voor de kust van Dubai op een kunstmatig eiland ligt. Het hotels noemt zich zelf een zevensterrenhotel omdat het nivo van een gemiddeld vijfsterrenhotel op alle mogelijke manieren overtroffen wordt. Aan een verblijf in het overdadige hotel hangt dan ook een stevig prijskaartje.

Het hotel is zowel in symbolisch als uiterlijk het vlaggenschip van hotelketen Jumeirah. De vorm van het hotel doet denken aan het zeil van een zeilschip. Het bouwwerk is ontworpen door de Britse architect Tom Wright van WKK Architects. De 'Toren van de Arabieren' is sinds de opening in 1999 een belangrijk herkenningspunt van Dubai.

 

Als niet-gast kun je het streng bewaakte hotel alleen maar bezoeken als je een reservering hebt voor één van de restaurants of de op de 27e verdieping gevestigde Skyview Bar. Hier kun je overdag terecht voor Sky Tea en 's avonds voor cocktails met een adembenemend uitzicht over Dubai.

 
Meer informatie?

Burj Al Arab
Burj Al Arab
Dubai tips

Dubai voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl