bijzondere plaatsen > Emiraten > Al Ain > Al Jahili Fort

AL JAHILI FORT

AL AIN

Sheikh Zayed I gaf eind negentiende eeuw opdracht om een fort te bouwen dat dienst zou gaan doen als zomerresidentie. Dit fort dat bekend staat als Al Jahili Fort' is tegenwoordig één van de mooiste overgebleven bouwwerken in Al Ain. De huidige staat van het fort is te danken aan vrij recente restauratiewerkzaamheden.

Al Jahili Fort is geheel conform de toen geldende lokale stijlelementen gebouwd. De indrukwekkende entree wordt gekenmerkt door twee ronde torens die naar boven toe enigszins taps uitlopen. De tanden op de torens en de muren geven het geheel een extra dimensie. Het fort is gebouwd van modder, zand en stenen.

 

In een binnenruimte van het fort wordt een permanente tentoonstelling gehouden met foto's van de Britse ontdekkingsreiziger Sir Wilfred Thesiger. Zijn zwart-wit foto's geven een mooi beeld van het leven in de woestijn. In het fort is ook de toeristische dienst van Al Ain gevestigd. Hier kun je terecht voor toeristische info.

 
Meer informatie?

Al Jahili Fort
Al Jahili Fort
Al Ain bezienswaardigheden
Al Ain

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl