bijzondere plaatsen > Emiraten > Al Ain > Al Ain Palace Museum

AL AIN PALACE MUSEUM

AL AIN

Het Sheikh Zayed Palace Museum, dat vooral bekend staat als het Al Ain Palace Museum, is de voormalige residentie van Sheik Zayed Bin Sultan Al Nahyan. Het paleis wordt nu niet meer bewoond, maar doet in zijn geheel dienst als museum. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Al Ain.

Het Al Ain Palace Museum is gratis te bezoeken van half negen 's morgens tot half acht 's avonds. Op vrijdag opent het museum pas om 15 uur haar deuren. Je kunt vrij door het paleis lopen en onder andere zien waar de sjeik vroeger geslapen heeft. Je kunt ook zien hoe een kinderkamer er vroeger hier uit zag.

 

De mooiste ruimte is de 'majlis'. In deze ontvangstkamer heeft Sheik Zayed Bin Sultan Al Nahyan zijn gasten altijd ontvangen. De ruimte is nog helemaal zoals hij vroeger er ook uitgezien heeft toen hij nog gebruikt werd. Buiten staat de Landrover waar de sjeik mee de Bedu woestijn in trok.

 
Meer informatie?

Al Ain Palace Museum
Al Ain Palace Museum
Al Ain bezienswaardigheden
Al Ain

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl