bijzondere plaatsen > Emiraten > Dubai > Madinat Jumeirah

MADINAT JUMEIRAH

DUBAI

Madinat Jumeirah is één van de mooiste plekken in Dubai. Het is een 40 hectare metend resort bestaande uit drie hotels, villa's, ongeveer veertig horecagelegenheden en winkelcentrum Souk Madinat. Madinat Jumeirah is ontworpen door de architect Mirage Mille.

Opvallend is dat het hele resort gebouwd is in de oude Arabische stijl, compleet met windtorens en kanalen waarop abra's als transportmiddel dienen. Bezoekers krijgen hierdoor het gevoel in het oude Dubai terecht gekomen te zijn. Ook de hotelkamers zijn in de Arabische stijl ingericht.

 

Souk Madinat is het enige deel dat ook voor niet-gasten van de hotels te bezoeken is. Vanaf het platform bij Souk Madinat kun je wel een betaalde abratocht van 20 minuten nemen. Hierbij vaar je over de kanalen van het complex. De gratis abra's zijn alleen bedoeld voor gasten van Mina A'Salam, Al Qasr en Dar Al Masyaf.

 
Meer informatie?

Madinat Jumeirah
Madinat Jumeirah
Dubai vakantie

Dubai voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl