bijzondere plaatsen > Emiraten > Abu Dhabi > Sjeik Zayed Moskee

SJEIK ZAYED MOSKEE

ABU DHABI

De Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en behoort tot de grootste moskeeŽn ter wereld. De moskee is vernoemd naar de grondlegger en eerste president van de VAE Zayid bin Sultan al Nuhayyan.

In de Moskee is het grootste handgeweven tapijt te wereld te vinden. De totale oppervlakte van dit tapijt beslaat meer dan 5.500 vierkante meter. Het tapijt is in delen naar Abu Dhabi toegekomen en hier ter plaatse in elkaar gezet.

 

Wil je de moskee bezoeken dan zul je als vrouw zijnde een hoofddoek moeten dragen. Voor de heren gelden ook enkele kleding codes. Zo zijn korte broeken hier niet toegestaan en trekt men bij voorkeur een djellaba aan. Schoenen zijn hier uiteraard verboden.

 
Meer informatie?

Sjeik Zayed Moskee
Sjeik Zayed Moskee
Abu Dhabi bezienswaardigheden
Abu Dhabi

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl