bijzondere plaatsen > Emiraten > Dubai > Dubai Marina

DUBAI MARINA

DUBAI

De Dubai Marina is het grootste kunstmatige watersportgebied ter wereld. Rondom de uitgegraven waterwegen is er een complete wijk ontstaan waar meer dan tweehonderd hoogbouw complexen staan. Het betreft vooral privé-appartementen aangevuld met hotels en een aantal kantoren. Dubai Marina ligt aan de zuidkant van Dubai.

In de jachthaven liggen hoofdzakelijk privé jachten en boten. Er is ook een deel waar rondvaartboten vertrekken zoals Captain Jack (traditionele dhow) en de Yellow Boats. Rondom de jachthaven is een lange wandelpromenade aangelegd die ook veel gebruikt wordt door joggers en fietsers. Langs de promenade kun je leenfietsen huren.

 

Commerciële activiteiten zitten geconcentreerd in de Dubai Marina Mall. Dit overdekte winkelcentrum bevat zowel winkels als restaurants. De Dubai Marina Mall heeft een eigen parkeergarage met entree direct vanaf snelweg Sheikh Zayed Road.

 
Meer informatie?

Dubai Marina
Dubai Marina & The Walk
Dubai bezienswaardigheden top 10

Dubai voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl