bijzondere plaatsen > Emiraten > Dubai > Deira Spice Souk

DEIRA SPICE SOUK

DUBAI

Dubai telt meerdere traditionele markten, de zogenaamde souks. Deze zijn vrijwel allemaal te vinden in de twee oudste stadsdelen van Dubai: Deira en Bur Dubai. In Deira vind je de Deira Spice Souk ofwel de kruidenmarkt van Dubai. Deze overdekte markt ligt aan Sikkat Al Khail Road nabij de goudmarkt.

De Spice Souk bestaat uit enkele vrij smalle straatjes waaraan winkels liggen die vooral kruiden, specerijen en gedroogde vruchten verkopen. Wie een beetje thuis is in de Arabische en Aziatische keukens die zal een hoop ingrediŽnten snel herkennen. Sommige producten hebben wel wat uitleg of een geurtest nodig voordat je ze herkent.

 

De kruidenmarkt is tegenwoordig vooral een toeristische attractie. Wie verwacht dat je hier de locals massaal inkopen te zien doen die zal bedrogen uitkomen. Als je door de geurige straatjes loopt dan zul je volop aangesproken worden door verkopers om te komen ruiken, proberen en vooral om te komen kopen.

 
Meer informatie?

Deira Spice Souk
Deira Spice Souk
Deira Spice Souk

Dubai voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl