TURKIJE

BIJZONDERE PLAATSEN

Turkije

Turkije is een land op twee continenten. Het westelijke deel van het land behoort tot Europa terwijl het oostelijke deel in Azië. Hoewel het overgrote deel van het land in Azië ligt is het land veel meer toegespitst op Europa en zou het graag willen toetreden tot de Europese Unie. De hoofdstad van het land is sinds de jaren dertig van de vorige Ankara. Dit is qua inwoners de tweede stad van het land maar kreeg toch de voorkeur van de eerste president Mustafa Kemal Atatürk boven de grootste stad Istanbul.
Turkije is lang onderdeel geweest van het Ottomaanse Rijk. Deze veroverden het land op de Byzantijnen in de vijftiende eeuw. Sindsdien is Turkije een moslimland en behoort tot de grootste moslimlanden ter wereld. In Turkije zal je hier minder van merken dan in veel andere moslimlanden aangezien geloof en staat volgens de wet gescheiden dienen te worden.

Mede door de prowesterse houding van het land is het de laatste decennia uitgegroeid tot één van de populairste zomerzonbestemmingen ter wereld. Jaarlijks vertrekken er vele miljoenen toeristen naar het land om er te genieten van all inclusive vakanties. Naast de prachtige stranden en luxe vakantieressorts staat het land bekend om zijn bijzondere archeologische vindplaatsen en de vele bezienswaardigheden.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Turkije

Op deze pagina staat een selectie van de bijzondere plaatsen in Turkije. Deze lopen uiteen van musea, mooie moskeeën, archeologische bezienswaardigheden, fantastische stranden tot aan bijzondere stukjes natuur. Verschillende volkeren zoals de Romeinen, Grieken en Byzantijnen hebben veel historische bezienswaardigheden achtergelaten in de Turkse republiek.

Voor Turkije hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Turkije:

bijzondere plaatsen in Alanya
bijzondere plaatsen in Antalya
bijzondere plaatsen in Istanbul
bijzondere plaatsen in Side

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN TURKIJE

Alanya > Alanya Museum
Alanya > Kasteel Alanya
Alanya > Rode Toren van Alanya
Alanya > Scheepswerf van Alanya
Antalya > Antalya Museum
Antalya > Atatürk House
Antalya > Lara
Antalya > Perge
Antalya > Oude stad Antalya
Antalya > Poort van Hadrianus
Antalya > Yivliminare Moskee
Istanbul > Archeologisch museum
Istanbul > Basilica Cisterne
Istanbul > Blauwe Moskee
Istanbul > Dolmabaçe paleis
Istanbul > Grand Bazaar
Istanbul > Hagia Irene
Istanbul > Hagia Sophia
Istanbul > Süleymaniye-moskee
Istanbul > Topkapi Paleis
Side > Antiek Side
Side > Side Museum
Side > Theater van Side
Turkije > Aspendos

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Turkije?

Turkije bezienswaardigheden top 10
Turkije info
Turkije info

alles over Turkije

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl