bijzondere plaatsen > Turkije > Istanbul > Blauwe Moskee

BLAUWE MOSKEE

ISTANBUL

De Blauwe moskee of zoals hij officieel heet de Sultan Ahmetmoskee is waarschijnlijk de beroemdste moskee ter wereld. Jaarlijks verwelkomt de moskee vele miljoenen niet-moslims binnen zijn muren. Tijdens het gebed moeten de bezoekers even geduld hebben voordat ze de moskee binnen mogen.

De Bijnaam de Blauwe Moskee dankt de moskee aan de blauwe tegeltjes die in de moskee zijn gebruikt. Deze tegeltjes zijn gemaakt in het dorpje Isnik dat bekend staat om zijn keramiek. Naast blauw zijn er worden er nog tal van andere kleuren op de tegeltjes gebruikt.

 

De Blauwe moskee onderscheidt zich van de meeste andere moskeeŽn ter wereld doordat hij zes minaretten heeft. Dit zijn er twee meer dan gebruikelijk voor een moskee gebouwd door een sultan. Een ander opvallend detail is de 33 meter grote centrale koepel die rijkelijk is beschilderd.

 
Meer informatie?

Blauwe Moskee
Istanbul
Istanbul voor beginners
Istanbul bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl