bijzondere plaatsen > Turkije > Side > Antiek Side

ANTIEK SIDE

SIDE

Tegenwoordig is Side een supertoeristische bestemming, maar vroeger was Side vooral een belangrijke handelsstad aan de Turkse kust. Side kende een bloeiperiode tijdens de Griekse periode en enkele eeuwen later ook weer tijdens de Romeinse periode. Tijdens de Romeinse tijd kreeg Side een flinke gedaanteverwisseling.

Veel van de ru´nes die tegenwoordig in het oude Side aantreft stammen dan ook uit de tijd dat de Romeinen hier heersten. Het theater van Side, het aquaduct (die tegenwoordig deels als stadspoort fungeert) en de Agora van Side zijn hier mooie voorbeelden van.

 

Antiek Side ligt bij het hedendaagse centrum van de stad. Sommige delen van het oude Side bevinden zich binnen het huidige hart van Side. Grote delen van antiek Side zijn gratis te bezoeken. Trek hier een uurtje of twee voor uit. Voor een bezoek aan het theater moet je wel entree betalen.

 
Meer informatie?

Antiek Side
Side klimaatinfo
Side voor beginners
Side bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl