bijzondere plaatsen > Turkije > Istanbul > Dolmabaçe Paleis

DOLMABACE PALEIS

ISTANBUL

Het Dolmabaçe paleis is een prachtig paleis op de oever van de Bosporus in het Europese deel van Istanbul. Het Dolmabaçe paleis werd gebouwd halverwege de negentiende eeuw omdat het Topkapi Paleis niet meer voldeed aan de eisen van de toenmalige tijd.

Het is een immens paleis met in totaal 285 kamers is aan de binnenzijde in zijn geheel van hout gemaakt. Mede hierdoor mogen er maar een bepaald aantal mensen tegelijk in het paleis zijn en kan je het Dolmabaçe paleis alleen met een gids bezoeken.

 

Het paleis werd is lang gebruikt om buitenlandse gasten te ontvangen. Er is daarom niet bespaard op de inrichting van het paleis. De wanden en plafonds zijn rijkelijk versierd met geschilderde decoraties. In het paleis is zelfs de grootste kristallen kroonluchter ter wereld te vinden.

 
Meer informatie?

Dolmabaçe Paleis
Istanbul
Istanbul voor beginners
Istanbul bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl