bijzondere plaatsen > Turkije > Istanbul > Archeologisch Museum

ARCHEOLOGISCH MUSEUM

ISTANBUL

Het archeologisch museum van Istanbul behoort tot de grootste en belangrijkste archeologische musea ter wereld. Het museum opende in 1891 voor het eerst zijn deuren wat het tevens het oudste museum van Turkije maakt.

De collectie van het museum is uniek. De verscheidenheid stukken en de manier waarop ze gerestaureerd zijn zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van de tentoongestelde periodes. Een van de topstukken van het museum is een vredesverdrag uit de dertiende eeuw voor Christus in spijkerschrift.

 

Een ander topstuk is de sarcofaag van Alexander de Grote. Deze Sarcofaag wordt zo genoemd omdat er een voorstelling van deze beroemde veldheer op staat, niet omdat hij er zelf in ligt. Een andere hoogtepunt is het paviljoen van de keramische kunsten.

 
Meer informatie?

Archeologisch Museum
Istanbul
Istanbul voor beginners
Istanbul bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl