bijzondere plaatsen > Turkije > Aspendos

ASPENDOS

TURKIJE

Aspendos is een antieke stad die ruim drieduizend jaar oud is. De historische plaats ligt bij het gelijknamige gehucht Aspendos. In de tijd van de Romeinen groeide Aspendos tot n van de belangrijkste steden uit de regio uit. Tegenwoordig is het antieke Aspendos n van de meest populaire bezienswaardigheden in deze streek.

Tegen betaling kun je de archeologische site van Aspendos bezoeken. De meeste mensen gaan na het betalen van de entree direct linksaf om het oude theater van Aspendos te bewonderen. Dit theater is in opvallend goede staat. Dankzij wat restauratiewerkzaamheden zijn de ongeveer 15.000 zitplaatsen intact.

 

Op het terrein zijn verder runes te vinden van de basiliek, de agora en het nymphaion. Van de acropolis die boven op een heuvel lag is helaas weinig overgebleven. Deze heuvel biedt echter wel een prachtig uitzicht op de restanten van het Romeinse aquaduct. Om Aspendos te bezoeken moet je een entreekaartje kopen.

 
Meer informatie?

Aspendos
Aspendos
Aspendos klimaatinfo
Turkije bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl