bijzondere plaatsen > Turkije > Istanbul > Süleymaniye-moskee

SÜLEYMANIYE-MOSKEE

ISTANBUL

De Süleymaniye-moskee is na de Blauwe moskee de bekendste moskee van Istanbul. De bouw van de moskee startte in 1550 en zeven jaar later werd de bouw afgerond . De moskee is gebouwd in opdracht van sultan Süleymaniye ter ere van zijn moeder.

Süleymaniye wilde zichzelf onsterfelijk maken door de grootste moskee van de stad te bouwen. Hij moest hiervoor een grotere moskee bouwen dan de Hagia Sophia. Dit is jammer genoeg voor Süleymaniye niet gelukt want de Hagia Sophia is nog steeds net iets groter.

 

Aan het einde van de zeventiende eeuw heeft een grote brand een deel van de moskee verwoest. De toenmalige sultan liet de moskee in de barokstijl herstellen. Hiervan is tegenwoordig niet veel meer zichtbaar. De Süleymaniye-moskee is geopend voor het publiek alleen niet tijdens het gebed.

 
Meer informatie?

Süleymaniye-moskee
Istanbul
Istanbul voor beginners
Istanbul bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl