bijzondere plaatsen > Turkije > Side > Theater van Side

THEATER VAN SIDE

SIDE

Het Romeinse amfitheater van Side is één van de best bewaard gebleven bouwwerken van het antieke Side. Het theater is in de tweede eeuw van onze jaartelling gebouwd. Het bouwwerk is zo weggezet dat de toeschouwers met hun rug naar de zee toe zitten. Hierdoor zitten ze deels beschut tegen de zon.

De tribunes zijn in de vorm van een halve cirkel gebouwd, die een diameter heeft van 120 meter. De totale toeschouwerscapaciteit bedroeg ergens tussen de 15 en 16 duizend mensen. De tribune bestaat uit twee ringen. Tussen de onderste en de bovenste ring zijn arcades aangebracht.

 

Het theater staat op het smalste deel van het schiereiland. Hoewel dit soort theaters typisch Grieks zijn, heeft het theater van Side een architectonische structuur die duidelijk Romeins is. Om het theater te bezoeken moet je entree betalen. Alleen de buitenkant is vanaf de straatkant gratis te bewonderen.

 
Meer informatie?

Theater van Side
Side klimaatinfo
Side voor beginners
Side bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl