bijzondere plaatsen > Turkije > Istanbul > Grand Bazaar

GRAND BAZAAR

ISTANBUL

De Grand Bazaar in Istanbul is één van de belangrijkste en drukst bezochte toeristische trekpleisters van de stad. Het is één van de grootste overdekte markten ter wereld. In de 58 straten tellende Grand Bazaar zijn ongeveer 1.200 winkels te vinden die dagelijks door 250.000 mensen bezocht worden.

Op de bazaar krioelt het van de mensen die allemaal proberen zo goedkoop mogelijk een souvenirtje voor thuis te scoren. De meeste verkopers vragen een stevige prijs voor hun producten maar staan open voor onderhandelingen. Normaal gesproken moet het lukken om de helft van de vraagprijs te betalen.

 

De bazaar opende halverwege de vijftiende eeuw voor het eerst zijn deuren en werd in de zeventiende eeuw flink uitgebreid. De Grand bazaar van Istanbul is dagelijks geopend behalve op zondag en nationale en religieuze feestdagen.

 
Meer informatie?

Grand Bazaar
Istanbul
Istanbul voor beginners
Istanbul bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl