bijzondere plaatsen > Turkije > Antalya > Atatürk House

ATATÜRK HOUSE

ANTALYA

Het Atatürk House is een gratis toegankelijk museum de Turkse stad Antalya. Dit in het centrum gelegen museum is de voormalige verblijfplaats van Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van de republiek Turkije. Hij woonde hier tijdelijk in het jaar 1935.

Het Ottomaanse huis telt drie verdiepingen die grotendeels toegankelijk zijn voor het publiek. In het Atatürk House kun je zien hoe men bijna een eeuw geleden leefde in Turkije. Daarnaast zijn er meerdere persoonlijke bezittingen van Atatürk tentoongesteld in de verschillende ruimtes.

 

Daarnaast kun je foto's, een aantal historische documenten en een telegram die Atatürk aan de bevolking van Antalya stuurde zien. Het museum is in 1986 geopend nadat de voormalige eigenaar Rifat Azakoğlu het pand aan aan het ministerie van cultuur schonk. Een bezoekduur van 10 tot 15 minuten is voldoende.

 
Meer informatie?

Antalya
Antalya voor beginners
Antalya klimaatinfo
Antalya bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl