bijzondere plaatsen > Turkije > Antalya > Perge

PERGE

ANTALYA

De oude stad Perge ligt in de huidige Turkse provincie Antalya. Toen Perge door de Grieken gesticht werd, ongeveer duizend jaar voor Christus, behoorde de stad tot PamfyliŽ. In de klassieke oudheid was dit een belangrijk handelsgebied. Perge kwam in 546 v.C. in handen van de Perzen, waarna de Alexander de Grote de macht kreeg.

Uiteindelijk waren het de Romeinen die verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk van het antieke Perge zoals we dat nu kunnen zien. De klassieke stad is redelijk goed bewaard en behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden uit de regio. Wie door het oude Perge wandelt die kan zich heel goed voorstellen hoe de stad eruit gezien heeft.

 

Trek voor een bezoek aan Perge gerust een paar uur uit. Niet alleen is het terrein redelijk omvangrijk, maar voor wie echt geÔnteresseerd is in historie en oude steden die heeft heel wat tijd nodig om alles in zich op te nemen. Het beste bezoek je Perge buiten het drukke hoogseizoen, zodat je de sfeer goed op je in kunt laten werken.

 
Meer informatie?

Perge
Perge klimaatinfo
Antalya voor beginners
Antalya bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl