bijzondere plaatsen > Turkije > Alanya > Rode Toren van Alanya

RODE TOREN VAN ALANYA

ALANYA

De Rode Toren (Kızıl Kule) wordt gezien als hét symbool van de stad Alanya. Het bouwwerk staat aan het begin van de haven van Alanya. De achthoekige toren is opgebouwd uit rode bakstenen en heeft een hoogte van 33 meter. De kleur van de bakstenen hebben de toren haar naam gegeven.

De Rode Toren is in 1225-1226 gebouwd door de Seltsjoeken. Opdrachtgever was sultan Ala ad-Din Kay Qubadh I. Vroeger was de Rode Toren een belangrijk element binnen de verdedigingswerken van Alanya. Tegenwoordig is er een bescheiden etnografisch museum in de toren gevestigd.

 

Tegen betaling kun je de Rode Toren bezoeken. Je kunt dan via smalle trappen ook naar het bovenste platform lopen. Vroeger stonden hier de boogschutters om eventuele vijanden aan te vallen. Tegenwoordig staan hier toeristen te genieten van het uitzicht op het oostelijke deel van Alanya en de haven van de stad.

 
Meer informatie?

Rode Toren van Alanya
Alanya voor beginners
Alanya tips
Alanya winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl