bijzondere plaatsen > Turkije > Alanya > Scheepswerf van Alanya

SCHEEPSWERF VAN ALANYA

ALANYA

In het jaar 1227 liet de toenmalige Seldjoekse sultan een scheepswerf aanleggen. Deze middeleeuwse scheepswerf is gebouwd aan de oostelijke kant van het schiereiland waar ongeveer tegelijkertijd de burcht gebouwd werd. De scheepswerf bestaat uit vijf galerijen die nog opvallend mooi intact zijn.

Je bereikt de scheepswerf door ter hoogte van de Rode Toren het voetpad te volgen dat achter de muren langs de kust loopt. Na een minuut of vijf kom je bij de Alanya Shipyard aan, waar je alleen met een geldig entreebewijs naar binnen mag. Als je ook de Rode Toren bezoekt dan krijg je combinatiekorting.

 

Dit was de eerste scheepswerf van de Seljukken in de regio. In de dokken kun je allerlei oude voorwerpen zien zoals werktuigen waarmee de schepen gebouwd werden, diverse ankers, een replica van een schip in aanbouw en een voorbeeld van hoe een oude zeekaart eruit zag.

 
Meer informatie?

Scheepswerf van Alanya
Alanya voor beginners
Alanya tips
Alanya winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl