bijzondere plaatsen > Turkije > Istanbul > Topkapi Paleis

TOPKAPI PALEIS

ISTANBUL

Het Topkapi Paleis is de plaats waar de sultans en hun harem enkele eeuwen verbleven. Tegenwoordig is het Topkapi Paleis opgesteld voor het publiek en behoort het tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul. Om het immense complex te bezoeken moet je zeker enkele uren uittrekken.

Het paleis is gebouwd in de tweede helft van de vijftiende eeuw net nadat de Ottomanen Byzantium hadden veroverd en hadden omgedoopt tot Constantinopel. De sultans en hun aanhang hebben tot de negentiende eeuw in het paleis gewoond.

 

In het Topkapi paleis is nog veel in de originele staat waardoor je een goed indruk krijgt van het leven van de sultans. In het Topkapi paleis worden ook enkele bezittingen van de sultans tentoongesteld. Topstuk is de Lepelmaker-diamant één van de grootste en beroemdste diamanten ter wereld.

 
Meer informatie?

Topkapi Paleis
Istanbul
Istanbul voor beginners
Istanbul bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl