bijzondere plaatsen > Turkije > Antalya > Oude stad Antalya

OUDE STAD ANTALYA

ANTALYA

Antalya is in een tijdsbestek enkele decennia uitgegroeid van een bescheiden plaats van nog geen honderdduizend inwoners naar een metropool waar meer dan 1,2 miljoen mensen wonen en werken. Toch is er nog een stukje authentiek Antalya terug te vinden waar de sfeer uit vorige eeuwen nog een beetje voelbaar is.

Voor toeristen is de oude binnenstad van Antalya veruit het meest interessante stuk als ze iets van de historie en cultuur van de stad op willen pikken. Het autoluwe hart van de stad concentreert zich rondom de sfeervolle haven. De rest van het oude deel van Antalya ligt in de omringende straten en wordt grotendeels nog ommuurd.

 

Binnen de oude stad zijn behalve sfeervolle straatjes en oude panden een aantal noemenswaardige bezienswaardigheden te ontdekken zoals de Poort van Hadrianus, de gegroefde minaret, het Kaleiši Museum en de oude moskee Yivli Minare. Ook vind je een aantal sfeervolle terrassen in de oude stad.

 
Meer informatie?

Antalya
Antalya voor beginners
Antalya klimaatinfo
Antalya bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl