bijzondere plaatsen > Turkije > Alanya > Kasteel Alanya

KASTEEL ALANYA

ALANYA

Op een rotsachtig schiereiland bij Alanya staat het Kasteel Alanya. Deze burcht is in de dertiende eeuw na Christus gebouwd en is door de ligging op een hoogte van zo'n 250 meter boven de zeespiegel een lastig te veroveren vesting geweest. Het kasteel is gebouwd op de restanten van eerdere fortificaties.

Binnen de muren zijn verschillende ru´nes te zien zoals een Byzantijnse kerk en waterputten. Vanaf de kasteelmuren heb je een prachtig uitzicht over de stad Alanya. Aan de noordzijde van het kasteel is er een speciaal uitzichtplatform gemaakt. Het beste zicht van hieraf heb je in de ochtend, als je de zon in de rug hebt.

 

Om de burcht van Alanya te bezoeken moet je entreegeld betalen. Dit geldt alleen voor het ommuurde deel. Er zijn meerdere bezienswaardigheden op de heuvel die je wel gratis kunt zien. De tocht naar het kasteel is te voet een hele klim. Het is aan te raden om per taxi of huurauto naar de entree te reizen.

 
Meer informatie?

Kasteel Alanya
Alanya voor beginners
Alanya tips
Alanya winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl