bijzondere plaatsen > Turkije > Side > Side Museum

SIDE MUSEUM

SIDE

Het Side Museum is een archeologisch museum dat gevestigd is in het antieke Agora badhuis. Het is onderdeel van de antieke stad Side. In het museum zijn vondsten te bewonderen die in het antieke Side ontdekt zijn. Onder optimale omstandigheden worden de objecten hier aan het belangstellende publiek getoond.

De meeste objecten zijn gevonden tijdens archeologische opgravingen die plaatsgevonden hebben halverwege de vorige eeuw. Er zijn vondsten uit verschillende periodes te bewonderen. Het meeste stamt uit de Hellenistische, Byzantijnse en Romeinse periodes. Een deel van de collectie wordt buiten in de tuin getoond.

 

Tot de redelijk uitgebreide collectie behoren een redelijk groot aantal standbeelden en graftombes. Daarnaast kun je verschillende gebruiksvoorwerpen, munten uit Side en oude geschriften bewonderen. Buiten staan veel stukken van pilaren en gebouwen, vaak voorzien van inscripties.

 
Meer informatie?

Side Museum
Side voor beginners
Side bezienswaardigheden top 10
Side winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl