bijzondere plaatsen > Turkije > Istanbul > Basilica Cisterne

BASILICA CISTERNE

ISTANBUL

De Basilica Cisterne was vroeger de grootste en belangrijkste opslag van schoon drinkwater in Istanbul. Basilica Cisterne kreeg zijn verse aangevoerd door een 19 kilometer lang aquaduct. In tijden van belegering konden de inwoners van de stad hier hun verse drinkwater halen.

Tegenwoordig is de Basilica Cisterne één van de populairste toeristische bezienswaardigheden in de stad. Voor de ondergrondse ingang van de wateropslag staan vaak lange rijen om binnen te komen. Eenmaal binnen wordt je getrakteerd op prachtig verlichte zuilen.

 

Dit prachtige decor is al in meerdere films en boeken gebruik. De James Bond film “From Russia With Love” is waarschijnlijk de bekendste film die hier is opgenomen. Ook het slot van het Dan Brown boek en de verfilming van “Inferno” speelt zich af in de Basilica Cisterne.

 
Meer informatie?

Basilica Cisterne
Istanbul
Istanbul voor beginners
Istanbul bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl