bijzondere plaatsen > Turkije > Alanya > Alanya Museum

ALANYA MUSEUM

ALANYA

Het archeologisch museum van Alanya is een klein maar interessant museum waar allerlei vondsten uit en rondom Alanya te vinden zijn. Een redelijk deel van de collectie is afkomstig uit de burcht van Alanya en andere plekken op het schiereiland van Alanya.

Het museum is in 1967 geopend. Binnen aantrekkelijk aangelegde ruimtes worden vooral voorwerpen getoond die stammen uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periodes. Erg fraai is de uitgebreide collectie van munten die soms wel zo'n 2600-2700 jaar oud zijn. De munten zijn per tijdperk ingedeeld.

 

Eén zaal is vrijwel geheel gewijd aan een bronzen beeld van de mythologische figuur Hercules (Herakles in het Grieks). Het goed geconserveerde kunstwerk heeft een hoogte van 52 centimeter en is in de tweede eeuw na Christus gemaakt. Op geïllustreerde panelen op de wanden wordt het verhaal van Hercules verteld.

 
Meer informatie?

Alanya Museum
Alanya voor beginners
Alanya tips
Alanya winterzon

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl