bijzondere plaatsen > Turkije > Antalya > Yivliminare Moskee

YIVLIMINARE MOSKEE

ANTALYA

In Kaleiši, het oude centrum van Antalya, staat de Yivliminare Moskee. De moskee is in opdracht van de voormalige sultan Kayqubad I in de dertiende eeuw na Christus gebouwd. De minaret van de moskee, de 'gegroefde minaret', geldt als een van de belangrijkste herkenningspunten van de stad Antalya.

De moskee is oorspronkelijk in 1230 gebouwd en vervolgend in 1373 volledig herbouwd. De minaret heeft een hoogte van in totaal 38 meter en staat op een vierkanten stenen fundament. De Yivliminare Moskee heeft verder zes koepels op het dak, waarmee het ÚÚn van de oudste constructies met meerdere koepels in de regio is.

 

Je kunt ook als niet-moslim de Yivliminare Moskee bezoeken. Daar hoef je geen entreegeld voor te betalen. Bezoeken kan zolang er geen gebed plaatsvindt. Als bezoeker moet je voor de deur je schoenen uitdoen. Fotograferen binnen is geen probleem, zolang je de privacy van andere bezoekers maar respecteert.

 
Meer informatie?

Yivliminare Moskee
Antalya voor beginners
Antalya klimaatinfo
Antalya bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl