bijzondere plaatsen > Turkije > Antalya > Antalya Museum

ANTALYA MUSEUM

ANTALYA

Het archeologisch museum van Antalya, dat meestal kortweg aangeduid wordt als Antalya Museum, is één van de meest interessante musea in de gehele provincie Antalya. Binnen dertien expositieruimtes en een openluchtgalerij wordt er een grote collectie aan archeologische vondsten uit de omgeving getoond.

In het museum zijn enorm veel standbeelden uit de Romeinse periode terug te vinden. Met name in zaal IV kun je een prachtige verzameling van Romeinse keizers bewonderen. In het Antalya Museum zijn redelijk wat vondsten terug te vinden die uit de antieke stad Perge afkomstig zijn.

 

Het Antalya Museum ligt op zo'n 2,5 kilometer van het oude centrum van Antalya. Je kunt per tram vanaf Kalekapisi (bij de oude stad) rechtstreeks naar het museum reizen. Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van maandag. In het zomerseizoen is het Antalya Museum langer open dan in de winter.

 
Meer informatie?

Antalya Museum
Antalya voor beginners
Antalya klimaatinfo
Antalya bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl